İş hayatındaki yoğun rekabet ortamında kurumsal hedeflere uygun çözümler konumlandırmak şirketlerin başarısı için oldukça önemlidir. Rekabet ortamında başarılı olabilmenin en önemli kuralı iş sürekliliğini sağlamak ve bilginin gücünden faydalanmaktır. Bilgiyi en iyi şekilde analiz edip kullanmak işletmelerin geleceği için belirleyici bir faktör olarak yer almaktadır. Bu nedenle işletmeler, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemi kullanımına ağırlık vermektedir.

ERP sistemleri, işletmelerin tüm stratejik kararlarına etki edeceğinden, seçimi de bir o kadar önemlidir. Maliyet ve zaman kaybına yol açmaması için ERP sisteminizi seçerken aşağıdaki ana başlıklara dikkat etmek, dijital dönüşümünüze doğru bir şekilde başlamanızı ve verimli bir yol haritası ortaya çıkarmanızı sağlayacaktır…

Önceliklerinizi Belirleyin

ERP Sistemi ile işletmenizde hangi alanları yöneteceğinizi belirleyin. Buna göre yazılım tedarikçisi çözüm ortağına bu hedeflerinize yönelik taleplerinizi iletin. İşinizi en iyi siz bilirsiniz. Dolayısıyla yazılımın yapabilirlikleri ile sizin işinizin örtüşmesini sağlayabilirsiniz.

İş Süreçlerinizi Gözden Geçirin

Seçmeyi düşündüğünüz ve mümkünse demosunu kullanmış olduğunuz yazılımın fonksiyonel düzenine göre kendi iş süreçlerinizi de (farklılık varsa) düzenlemeniz çok öenmli olacaktır. Bu sayede yeni yazılımınızın iş süreçlerinizde verim kaybına yol açmadan hızlı bir akışta ilerlemesini sağlamış olursunuz.

Yazılım Demolarını Kullanın

ERP seçiminizi yapmadan önce kendinize en yakın gördüğünüz en fazla iki farklı yazılım demosunu kullanın. Böylece kullanmayı düşündüğünüz hakkında geniş bir fikire sahip olursunuz.

Referansları Değerlendirin

Seçeceğimiz yazılımı kullanan başka işletmeleri incelemeniz seçiminizde kolaylık sağlayacaktır.

Yazılımın Entegre Çalışabilirliğine Dikkat Edin

İşletmeler özellikle günümüzde internet ortamında satış faaliyetlerini de sürdürmektedir. Bu da beraberinde entegrasyon konusunu ortaya çıkarmaktadır. Seçmeyi düşündüğünüz yazılımın bu konuda size fayda sağlayacak entegre çözümlere de uygun olup olmadığını değerlendirin.

Kurumsal Değişim Planlarınız Hazır Olsun

ERP projenizin başarılı olması için bir diğer faktör çalışanlarınızın da değişime ayak uydurması ve yazılıma uyum sağlamasıdır. Bu nedenle, bu değişime karşı oluşabilecek dirençleri yönetmeye yardımcı olacak son kullanıcılara yönelik iletişim ve eğitim planları oluşturmak faydalı olacaktır.

Tedarikçi & İş Ortağınızı Değerlendirin

ERP sisteminizin belki de en önemli unsurlarından biri, yazılımın kurulum ve uyarlamasını yapacak olan tedarikçi yazılım firması (Çözüm Ortağı)dır. Çözüm Ortağının sizin ERP projesinde yol arkadaşınız olacağını unutmayın. Yazılım ile birlikte Çözüm Ortağı firmanın da yetkinlikleri ve profesyonelliği oldukça önemlidir.

Sonuç olarak, şirketinizde iş sürekliliğini sağlamak, verimliliği artırmak ve rekabet gücünüzü bilgiye dayalı bir şekilde artırmak için SEGA BİLİŞİM ile yola devam edebilirsiniz. SEGA profesyonelleri size bu çalışmanızda yol arkadaşlığı yapar ve MİKRO Yazılım’ın geliştirdiği size en uygun ERP çözümünü işletmenizde konumlandırmak için gereken desteği sağlayacaktır.